Retie staat met zijn vele café’s in verhouding tot zijn inwoners al op de kaart als “café” vriendelijk dorp. 
Kan één van die Retiese café’s en bij uitbreiding misschien heel Retie ook een “muziek” vriendelijk label krijgen?  We zullen zien.
Gabriël gaat de volgende 4 maanden in ieder geval de uitdaging aan.

Wat is daar voor nodig?  Niet zo onoverkomelijk veel eigenlijk!
Een ruimte (de café) waarin muzikanten zich goed voelen bij een publiek dat naast het nuttigen van een lekkere pint of eender wat de kaart biedt ook nog de toegevoegde waarde van live – muziek weet te waarderen en daarvoor samen met de café – uitba(ats)ter een billijke / faire vergoeding (in den hoed, er wordt geen inkom gevraagd) voor over heeft.

Gabriel zal trachten om samen met U vanaf vijdag 2 juni en vervolgens op alle vrijdagen van de maanden juni, juli, augustus en september deze omstandigheden te creeren. Daarna zien we wel.

Het samenstellen van een “muziek” kaart  verloopt een beetje zoals de samenstelling  van een “menu” kaart voor een restaurant.   Er is veel lekkers onder de zon, voor ieders wat wils! 
Daarin zal Gabriel maximaal voorzien.  Slechts één beperking, de muziek moet passen in een relatief kleine, zeg maar “huiskamer” omgeving. Van klassiek over jazz naar blues en bluegrass, singer – song, flamenco, zydeco , tex mex, Ierse of andere folk, covers.....enfin....dat en méér kan de revue passeren.
Een verstandig mens beperkt zijn smaak niet en gaat dan op ontdekking ………? 
We zullen zien.

Wil je checken welke groep er ’s vrijdags in Gabriel speelt raadpleeg dan de website een week vooraf.
Sommige groepen zijn nu al geengageerd maar bijlange na niet allemaal.
We willen immers een slag om de arm houden om te kunnen anticiperen op onvoorziene omstandigheden (zoals bijvoorbeeld een interessante (eventueel zelfs buitenlandse) groep die  plots nog een gaatje heeft voor een optreden in Retie).

Tenslotte, speel je in een groep of heb je bepaalde suggesties voor de programmatie richt je gerust tot het volgende mailadres met opgave van uw contactgegevens:
Er wordt zeker met U contact genomen.
image-159098-utrecht_live.w640.jpg